Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

De Laurierkers Otto Luyken is een kleinere haagsoort met een vol groen blad. Dit is een prachtige winterplant met meerdere kleuren tijdens de diverse seizoenen. Deze haagplant groeit erg snel en ontwikkelt een forse dichtheid. Tevens kan de Otto Luyken zowel in de zon als schaduw staan, om toch optimaal te groeien. Elke grondsoort is mogelijk voor deze variant van de Laurierkers, maar we raden aan om de plant niet te nadrukkelijk op kalkrijke grond in te planten. Tijdens de lentemaanden is de Prunus Laurocerasus Otto Luyken op zijn hoogtepunt, met wit bloesem op een groen blad en een volle, heerlijke geur. 

Geringe hoogte, volle bloei 

Veel varianten van de Laurierkers staan bekend om hun hoge groei, maar daar is bij de Otto Luyken geen sprake van. Deze haagplant groeit vooral in de breedte, en een stuk minder in de hoogte. Het blad aan deze plant is kleiner en dunner, evenals de stam. De optimale hoogte van de haag ligt zo rond de 1 meter. Goed bijhouden is belangrijk om de Otto Luyken in optimale conditie te behouden. Groot voordeel: de Otto Luyken is onderhoudsarm, aangezien deze niet zo snel groeit. Je hoeft de haag daarom maar eenmaal per jaar te snoeien en in vorm te brengen. 

Prettige plant voor in de tuin 

De Laurierkers Otto Luyken is een prettige plant om in je tuin te hebben staan. Deze is geschikt voor het vullen van grote oppervlakten, en door de relatief lage groei houd je overzicht in de tuin. Pas wel op voor overtollig water, want de Otto Luyken is hier minder goed bestand tegen. Kies daarom voor een beplanting op humusgrond, welke water beter doorlaat. Tijdens de lente groeit en bloeit bij deze plant de witte, rechtopstaande bloesem. Dit geeft in je tuin een fraaie combinatie van groen en wit.

Enig resultaat