Prunus laurocerasus 'Etna'

De Prunus Laurocerasus Etna is een mooie diepgroene laurierkers, geschikt voor een haag of als vakbeplanting. Het voordeel van de Laurierkers is dat deze in de wintermaanden hun mooie groene kleur behouden, waardoor je het hele jaar door beschikt over kleur in je tuin. In de maanden april tot juni/juli groeien in deze plant witte trosjes met bloesem. Hierna zullen nog enkele maanden zwarte bessen blijven groeien. In de koude maanden heeft de ‘Etna’ haar groene kleur weer terug. De Laurierkers Etna is onderhoudsarm, en hoeft slechts één of twee keer per jaar bijgehouden te worden om de oorspronkelijke vorm te behouden.

Prunus Laurocerasus Etna eigenschappen 

De Laurierkers Etna beschikt over een glanzend en diepgroen blad, het hele jaar door. Het unieke element van de Etna is te vinden na de eerste snoeibeurt, zo rond maart/april. De uitlopers van het blad krijgen in deze fase eerst een gele of oranje kleur, alvorens weer terug te keren naar de groene kleuren. De maximale hoogte van de Laurierkers Etna is circa 250 tot 300 centimeter, maar door te snoeien behoud je een meer compacte plant die rond de 2 meter hoog is. Het maximale rendement uit deze plant behaal je door deze periodiek bij te houden in de vorm van bijsnoeien. Kies voor een plek halfschaduw, zodat de Etna voldoende zonuren maakt, maar nooit een hele dag volledig in de volle zon staat.

Wintersterk en diverse kleuren

De Prunus Laurocerasus Etna verschilt van de andere Laurierkersen op het gebied van kleur. Deze plant heeft niet alleen de herkenbare diepgroene kleur, maar ook geel en oranje. Dit geeft een extra kleurvariatie en sfeer aan je tuin tijdens het voorjaar. Denk er bij het inplanten van de Etna aan dat je voldoende afstand tussen de Laurierkersen laat, zodat deze voor optimale dichtheid zorgen. De wortels moeten voorafgaand aan de beplanting volgezogen zijn met water, om directe groei te garanderen. Hierna hoef je de Prunus Laurocerasus Etna slechts periodiek bij te houden. Het resultaat is een prachtige en kleurrijke plant.

Enig resultaat