Laurierkers Rotundifolia kopen

De Laurierkers Rotundifolia is een zeer uitbundige editie van de Laurierkers. Deze plant groeit zowel in de breedte als lengte en kan in beide gevallen liefst 6 meter worden. Goed onderhoud is daarom de sleutel naar een mooie en volle haagplant. Gebruik deze haagplant bij voorkeur als afscheiding van je erf, en uitsluitend wanneer je voldoende ruimte hebt. De plant groeit namelijk ook nog eens heel snel, waardoor je deze lastig kunt beteugelen. Heb je de Rotundifolia perfect in conditie, dan beschik je evenwel over een fraaie, kleurrijke plant in de tuin. 

Prunus Rotundifolia meest bekend 

Van alle Lauriersoorten is de Rotundifolia vermoedelijk de meest bekende. Deze plant wordt veelvuldig gebruikt als winterharde en dichte haag. Met deze haag geniet je van optimale privacy, want de haag is zowel in de hoogte als breedte groot, en kent een dichte bladerensoort. Wil je deze plant kopen, dan ontvang je de Rotundifolia vermoedelijk in een fase waarin hij nog slechts 30 cm hoog is. De groei verloopt echter enorm snel, dus kies voor een ruime plek in de tuin waar deze plant optimaal kan groeien. De bladeren aan de Rotundifolia blijven het gehele jaar groen. In mei volgt op de Prunus Laurocerasus Rotundifolia witte bloesem, gevolgd met donkere besjes in augustus. 

Doorlopend kleur in de tuin 

Met de Laurierkers Rotundifolia ben je verzekerd van een groene kleur in je tuin. Voldoende onderhoud is hierbij wel nodig, zeker door de relatief snelle groei. Snoeien kan je het beste tweemaal per jaar doen, om de plant zodoende in de juiste vorm te behouden. Muggen en insecten blijven op afstand van de Rotundifolia, aangezien zij niet houden van de giftige geur die van deze plant afkomt, met name tijdens de zomermaanden. Diezelfde geur is voor mensen niet schadelijk. De lange bladeren met een glimmende groene kleur geven je tuin een indrukwekkende uitstraling.