Laurierkers Reynvaanii kopen

De Laurierkers Reynvaanii is een middelgrote plant met een vol groen blad. De plant behoort toe aan de sierheesters. In mei begint het bloeiseizoen van deze plantensoort, welke minder kleurrijk is dan de andere soorten Laurierkersen. Wel komen hier de herkenbare witte trosjes aan, zeker wanneer je niet tijdig snoeit. De Reynvaanii groeit het best op een plek met halfschaduw, dan wel zon. In de zomer groeit aan de Reynvaanii blauwe besjes. Deze plant is minder geschikt als haag, maar komt elders in de tuin goed tot zijn recht dankzij het winterharde karakter. 

Langwerpig, groen blad 

De bladeren van de Laurierkers Reynvaanii zijn opvallend langwerpig. Het zorgt voor een dichte en opgaande groei. Voordeel van deze plant is dat je de Reynvaanii niet per se hoeft te snoeien. De plant groeit op eigen kracht en neemt de gewenste vorm aan. Om die gewenste vorm vast te houden hoef je slechts periodiek bij te snoeien of knippen. Bemesten kan je het beste in het voorjaar doen. Zorg aanvullend voor voldoende vocht in de grond, zodat de wortels van de Reynvaanii niet uitdrogen in de zonrijke omgeving van je tuin. De optimale hoogte van deze Laurierkers ligt rond de 1,80 meter. De plant komt het beste tot zijn recht als solitair in een ruime border of als haag, maar als natuurlijke afscheiding van je erf is deze plant iets te laag. 

Positie in de tuin 

Ben je op zoek naar de beste positie voor de Reynvaanii in je tuin? Deze sierheester kan vrijwel overal worden geplaatst. Kies voor een plek met enige schaduw, maar ook ruim voldoende zon. Tijdens de maanden mei en juni verschijnen op de Laurierkers Reynvaanii witte bloemen, hetgeen zorgt voor een fraaie kleurcombinatie. Tijdens de herfst- en wintermaanden behoudt de plant haar diepgroene uitstraling, waardoor je altijd kleur in de tuin hebt.