Laurierkers Novita kopen

De Laurierkers Novita is een typische haagplant met een glanzend groen blad. Je ziet deze plant vaak terug als natuurlijke afscheiding in de tuin, maar de Novita is multifunctioneel en misstaat eigenlijk nergens. Wil je een volle, groene haag creeren rondom je huis of bedrijfspand, dan is dit een geschikte plantensoort. De plant beschikt gedurende het jaar over dezelfde volle groene kleur, welke de omgeving een impuls geeft. Door de snelle groeicyclus beschikt je supersnel over een volle groene haag in de tuin. Ideaal voor het behouden van privacy, en fijn om tegenaan te kijken. 

De beste groeiomstandigheden 

Om te genieten van de volle kleuren van de Prunus Laurocerasus Novita, is het belangrijk om deze goed te onderhouden. Deze plantensoort kan gelukkig op vrijwel elke positie groeien: in de zon, halfschaduw of volledig in de schaduw, het maakt niet zoveel uit. De manier van groeien is zeer authentiek voor de Laurierkersen in zijn geheel: ze groeien snel, en zowel in de breedte als hoogte. Zodoende is terugsnoeien ook geen enkel probleem; doe dit bij voorkeur vlak voorafgaand aan het bloeiseizoen. Dit is vlak na de lentemaanden. De gemiddelde lengte van de Novita ligt zo tussen de 3 tot 5 meter, afhankelijk van je eigen voorkeur. 

Twee keer per jaar snoeien 

Ondanks dat deze haagplant onderhoudsarm is, is het wel verstandig om de Novita tweemaal per jaar te snoeien. Dit doe je zowel in de lente (vlak voor de volle bloei), als ook in de herfst. De Novita is een stevige winterplant, en deze groeit dan ook snel door naar je gewenste hoogte en breedte. De totale groei per jaar ligt zo rond de 50 centimeter. Rond mei krijgt de Laurierkers Novita witte bloesem en een fraaie combinatie van kleuren. In het najaar groeien aan de plant groene of paarse besjes, welke giftig zijn. Geef de Novita de ruimte, en je geniet een heel jaar van prachtige kleuren en een mooie volle haag.