Laurierkers Herbergii kopen

De Laurierkers Herbergii is een dichte heester die iets meer onderhoud vraagt. De plantensoort kan erg hoog worden, zelfs tot 3 meter, maar je kunt er ook voor kiezen om de Herbergii lager te houden tot rond de 1 meter. De beste fase voor bloei kom je bij deze variant van de Laurierkers tegen in de lentemaanden. Ook tijdens de wintermaanden blijft de Prunus Laurocerasus Herbergii evenwel flink groeien, in combinatie met een krachtig blad. Zo heb je ook tijdens de koude wintermaanden de beschikking over een volgroene plant in de tuin.

Unieke kleuren tijdens de winter 

Bij goed onderhoud verzeker je jezelf met de Laurierkers Herbergii van een kleurrijke plant. Deze kan in de eerste maanden van het kalenderjaar al witte bloesem laten zien, hetgeen voor een fraaie combi met de groene bladeren zorgt. Tijdens de lentemaanden zal de witte bloesem rechtop gaan staan en de mooie uitstraling krijgen. Het zijn in deze fase rechtopstaande trossen. Ook de bloemen van de Herbergii ruiken geweldig, en zijn een echte aanwinst voor de tuin. Ben je op zoek naar een sterke winterplant mét kleur, dan is de Herbergii een absolute aanrader. Later in augustus zal de plant voorzien worden van zwarte vruchten, welke overigens giftig zijn. Gebruik deze als mooie haagplant of als losse plant in de ruimte van je tuin. 

Onderhoud van de Laurierkers Herbergii 

Voldoende onderhoud is bij dit type plant erg belangrijk, want je wilt het hele jaar door genieten van de mooiste kleuren en een compacte plant. Dankzij de doorlopende groeicyclus is het geen probleem om de Laurierkers Herbergii flink terug te snoeien tijdens de lente of herfst. Overigens is snoeien vooral bedoeld voor het ‘in vorm’ houden van de plant. Dit doe je bij voorkeur na het bloeiseizoen. Door de snelle groei beschikt deze snel weer over de gewenste omvang. De Laurierkers Herbergii is een veelzijdige en kleurrijke plant voor je tuin.