Laurierkers Genolia kopen

De Laurierkers Genolia is één van de meest bekende varianten van deze plant. Deze haagplant wordt vaak gebruikt als natuurlijke afscheiding van het erf, mede dankzij de enorme dichtheid van het blad en de permanente kleur in elk seizoen van het jaar. De Genolia kent een smal en licht- tot donkergroen blad. Kies voor deze plant als je op zoek bent naar een smalle haag, en een dichte groei voor je tuin. De breedte van de Genolia zal in totaal ongeveer oplopen tot 80 centimeter, terwijl die in de hoogte door kan groeien tot ruim 300 centimeter. Bijhouden is belangrijk als je de volle bloei van de haagplant wilt genereren. 

Onderhoud van de Prunus Laurocerasus Genolia 

Onderhoud in de tuin is belangrijk, en dat geldt ook zeker voor de Laurierkers Genolia. Deze plant snoei je in de periode maart/april en oktober/november. Je kan de Genolia prima terugsnoeien tot een hoogte van 50 centimeter, want de plant groeit het hele jaar gestaag door en is binnen korte tijd alweer op de gebruikelijke hoogte terug gegroeid. Voor de optimale groei is het belangrijk om de Genolia niet op een kalkrijke grond te zetten, want hier komt de plant minder goed tot zijn recht. Deze plant is goed bestand tegen winterse omstandigheden en kent een natuurlijke winterhardheid. 

Opgaande en gelijke groei 

Planten met een gelijke groei zijn een zegen voor je tuin, want je hoeft hier niet op te sturen. De Genolia heeft een heel gelijk opgaande groeicyclus, en de verhouding hoogte/breedte blijft vrijwel altijd zoals gewenst. Door de snelle groei is het niet een verkeerd idee om de Laurierkers Genolia geregeld flink terug te snoeien, waarna deze direct weer zal uitlopen. Een ideale (haag)plant voor de natuurlijke afscheiding van je erf. Ontdek de winterharde en volgroene uitstraling van de Prunus Laurocerasus Genolia ook in jouw tuin.