Laurierkers Elly kopen

De Prunus Laurocerasus Elly is een laurierkers met omhoog groeiende takken en een volle groene kleur. De soort blijft van zichzelf smal, en hoeft slechts periodiek bijgewerkt te worden, zowel in de hoogte als breedte. Dankzij de compacte groei van de Laurierkers Elly is dit type haag erg geschikt voor een natuurlijke afscheiding van je erf of als afscheiding van diverse onderdelen van je tuin. Gedurende het hele jaar behoudt deze laurierkers zijn volle blad, waardoor je geniet van een prachtig aanzicht. De maximale hoogte van de Prunus Laurocerasus Elly is circa 350 tot 400 centimeter.

Prunus Laurocerasus Elly eigenschappen 

De Laurierkers staat bekend om haar doorlopende cyclus van bloei, waardoor je altijd kleur in je tuin creëert. De beste periode om deze plant te snoeien is in de maanden maart tot augustus, en dit kan één of twee keer afhankelijk van de actieve groei. De fraaie hoge vorm maar de Elly zeer geschikt als haag of solitair. Dankzij de smalle vorm is er echter ook mogelijk om de plant in een pot of plantenbak te verpoten. De beste plek om de Prunus Laurocerasus Elly te plaatsen is op een plek met half zon, halfschaduw. Dit voorkomt dat de plant te veel warmte opvangt. Tijdens het voorjaar groeien aan de Laurierkers Elly mooie witte trosjes, waardoor je extra kleur toevoegt aan de tuin. 

Snelle groei, sterk in de winter  

De Prunus Laurocerasus Elly is de perfecte plant in de wintermaanden: wanneer andere planten zijn uitgebloeid, dan blijft de Elly beschikken over haar diepgroene bladsoort. Deze plant zou je bij aankoop eerst in een pot kunnen plaatsen, om deze laten te verpoten in de tuin. De groei verloopt snel, en de plant volgt een smalle, opgaande lijn naar boven. Zodoende blijft de plant smal, terwijl de lengte wel snel toeneemt. Ontdek de fraaie uitstraling van deze plant in jouw tuin.