Laurierkers Caucasica kopen

De Prunus Laurocerasus ‘Caucasica’ is een mooie all season plant, met een dichte groene bloei. Je ziet deze plant, welke ook wel bekend is onder de naam Laurierkers Caucasica, veelal in parken en de grotere particuliere tuinen. Dit heeft te maken met de doorlopende groei van de plant, en zijn sterkte het hele jaar door. Laurieren zijn typische hangplanten, welke ook in de winter hun kleur en stijl behouden, terwijl de plant van zichzelf onderhoudsarm zijn. Wil je genieten van een prachtige groene tuin met dito beplanting? Dan is de Prunus Laurocerasus Caucasica een fraaie optie.

Laurierkers Caucasica eigenschappen 

De Laurierkers Caucasica groeien het hele jaar door, en behouden hun groene kleur. Tijdens het bloeiseizoen van deze plant, welke al in januari begint, krijgt de plant haar herkenbare witte bloesem en een prachtige volle uitstraling. Het geeft naast de egale groene kleur dus ook extra kleur aan je tuin, zelfs tijdens de koudste maanden van het jaar. De Prunus laurocerasus Caucasica is onderhoudsarm, en dat maakt het erg geschikt voor mensen die niet elke week in de tuin aan het werk zijn. De plant zie je voornamelijk terug in de vorm van een haag, afscheiding of solitair. 

De beste methode voor groei 

Om de Prunus Laurocerasus Caucasica zo goed mogelijk te laten groeien, kan je deze plant het beste in de halfschaduw zetten. Zet de plant niet de hele dag in de volle zon, want dat vermindert de kwaliteit van groei en de authentieke kleuren. De mooiste groeifase maakt deze plant door in de maanden mei tot en met juli, wanneer de bloesem volop in bloei is. Je herkent de plant in die fase aan de fraaie witte trossen die zich hebben ontwikkeld. In augustus laat de plant stevige zwarte steenvruchten zien. Deze laten vanzelf weer los waarna het groene blad weer meer zichtbaar wordt.