Laurier ‘Zabeliana’ kopen

De Laurier Zabeliana is een laagblijvende plant met verrassend veel kleuren. Tijdens de zomerse maanden groeit aan deze plant prachtig olijfgroen en wit bloesem. Het is in tegenstelling tot andere Laurierkersen meer een sierstruik dan een echte haag, aangezien deze vooral in de lengte groeit. Tijdens de wintermaanden houdt deze Laurierkers wel zijn kleur, maar hij doet het iets minder goed in vergelijking met zijn familie. De vorm van de plant vergroot je mogelijkheden om deze plant in je tuin te plaatsen. Het is een prachtige groene solitaire op open grond. De beste plek voor deze plant is op een positie met halfschaduw en zon. De Zabeliana doet het goed op vrijwel iedere ondergrond. 

Een kleinere vorm, volle kleuren 

De Prunus laurocerasus Zabeliana is een laagblijvende Laurierkers die uitstekend te gebruiken is als bodemplant op de volle grond. Deze laurier wordt tot circa 100 centimeter hoog, en groeit tot 200 centimeter in de breedte. De bloeiperiode ligt rond mei en de kleuren van het bloesem zijn olijfgroen en wit, hetgeen een verrassend mooie combinatie is. De groeicyclus verloopt zo vanaf februari tot de maand november. Tijdens de koudste maanden van het jaar zal de plant minder groeien, maar wel haar donkergroene blad behouden. De Zabeliana is een kleurrijke plant in je tuin. 

Op elke ondergrond te plaatsen 

De Laurier Zabeliana doet het goed op iedere denkbare ondergrond. Denk aan kalkrijk, zuur, neutraal en een vocht doorlatende bodem. Wil je de optimale vorm behouden zonder uitloop, dan is het verstandig om de struik eens in de zoveel tijd te snoeien of bij te knippen. Dit voorkomt een onevenredige groei van de Zabeliana in de hoogte of breedte. Plaats deze Laurier op de open grond en geniet van de volle kleuren gedurende het jaar. De Prunus Laurocerasus Zabeliana is een veelzijdige plant voor je tuin.