Laurier ‘Tico’ kopen

De Prunus Lusitanica Tico is een Portugese Laurier met Mediterrane kleuren. Het blad is gedurende het jaar groen, maar krijgt over een behoorlijk lange periode ook een rode en ietwat gelige kleur. Deze winterharde haagplant is bestand tegen temperaturen tot -20 graden Celsius, en daarmee een perfecte aanvulling op je tuin. De bladeren blijven namelijk het hele jaar door kleurrijk. Tevens komen aan deze Laurier tijdens de maanden mei tot en met juli witte, opstaande bloemen. Deze bloemen zijn zeer geliefd onder de vlinders. Nadat de bloemen zijn uitgebloeid groeien aan de Laurier Tico bessen, welke op hun beurt weer veel vogels aantrekken. Met deze plant creëer je een echte natuurrijke tuin met veel kleur.

Felgekleurde bladeren, lange groei

De Tico is een prachtige plant met een lange groeicyclus gedurende het jaar. In de zomer krijgt de plant felgroene bladeren en de veelzijdige kleuren, zoals wit, geel en oranje geven de plant zowel in het voor- als najaar een zachte uitstraling. Wanneer de laurier ‘Tico’ goed verzorgd wordt, groeit deze laurierhaag bij vrijwel elke ondergrond en zowel in de schaduw, halfschaduw als zon. De laurier ‘Tico’ is echter wel gevoelig voor wind, en dus is het belangrijk om voldoende beschutting om deze Laurier heen te zetten. De laurier ‘Tico’ hoeft door zijn middelmatige groeisnelheid van 20 tot 40 cm per jaar maar één keer per jaar gesnoeid te worden om deze in de gewenste vorm te houden. 

De beste plant voor je tuin 

De Laurier Tico is een Portugese Laurier met veelzijdige kleuren. Omdat deze plant tal van gewenste diersoorten naar je tuin lokken, is het de perfecte Laurier om rondom je huis te planten. Kies bij voorkeur voor een vocht doorlatende ondergrond (humus) waardoor de Tico niet te veel last krijgt van overtollig water. Direct na het aanplanten is goede verzorging belangrijk om de Tico een goede start te geven in je tuin, waardoor je optimaal geniet van de kleuren van deze plant.