Laurier ‘Mano’ kopen

De Laurier Mano is een typische Laurierhaag, maar deze wil je het liefst iets lager houden dan je van de Laurier gewend bent. Met een vrolijk, klein blad is dit een ideale solitaire of afscheiding in je tuin. De Mano staat garant voor een compacte, struikvormige groei. De haag wordt niet hoger dan 1,50 meter, maar zonder onderhoud krijg je wel flinke uitlopers. Daarom is het vereist om de haag tenminste eens per jaar te snoeien. De ietwat langzame groei maakt vaker snoeien niet verplicht.

Laurier Mano: kleurrijk en compact 

De Laurier Mano blijft een compacte laurierhaag met opvallende witte bloemen in mei en juni. De bloemen zijn opstaand en worden opgevolgd door dieppaarse bessen in de herfst. Deze bessen hebben een stevige, maar prettige geur. De Prunus Laurocerasus Mano is een sterke winterplant en groenblijvend in de koude maanden, waardoor dit een kleurrijke aanvulling is op je tuin. Deze groenblijvende laurier komt het best tot zijn recht in een vorm, bijvoorbeeld als blok of als een ronde. Deze plant groeit het beste tegen een droge tot vochthoudende, lichtzure grond. Bij voorkeur plaats je de plant in de volle zon of halfschaduw. 

Aanstekelijk voor vlinders 

Een natuurrijke en gevarieerde tuin trekt vlinders aan, en daarin past de Mano perfect. Deze laurier krijgt tijdens de maanden mei en juni witte bloesem, welke beschikken over een fijne, sterke geur. Deze geur trekt vlinders naar je tuin. De bessen die volgen hebben een prettige geur, en deze trekken allerlei vogelsoorten aan. Tijdens het najaar volgt op het blad een fraaie rode gloed, hetgeen nog meer kleur geeft aan je tuin. Geniet jij binnenkort ook van de volle kleuren en heerlijke geuren van de Prunus Laurocerasus Mano in jouw tuin? Deze plant is winterhard, kleurrijk en verrassend onderhoudsarm als perfecte aanvulling op je buitenomgeving.