Laurier Angustifolia kopen

De Portugese Laurierkers, zoals deze plant ook wel wordt genoemd, is een kleinere variant van de Prunus Lusitanica. Deze kleinere en compacte plant beschikt over prachtige bladeren, klein en donkergroen van kleur. Met een dichte bezetting op elkaar zorgen de bladeren voor een dichte plant en een prima haag. De eierronde bladeren groeien enigszins naar binnen, hetgeen het makkelijker maakt om deze plant in vorm te krijgen en houden. Zonder de Angustifolia te onderhouden zal deze plant rond de 2,5 meter hoog worden, en tot wel 2 meter breed. Goed bijhouden is daarom een aanrader om de gewenste vorm te garanderen. 

Rustige groei, goed in model te krijgen 

De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ groeit iets langzamer en hierdoor kan je deze effectief in model snoeien. De Portugese versie van deze Lusitanica heeft daarnaast een kleiner blad, terwijl deze ook nog een kleine bolling laat zien. Het blad is glanzend en groen van kleur. Wat is het beste gebruik voor deze Portugese Laurierkers? Gebruik deze plant bij uitstek als solitair om je tuin gedurende het jaar kleur en karakter te geven. De Prunus Lusitanica Angustifolia krijgt tijdens de lente en zomer witte bloemen in opgaande trossen. Voor een compacte haag is het aan te raden om deze plant tweemaal per jaar te snoeien. De eerste keer in april en een tweede keer na afloop van de zomer.

Een strakke haag in het najaar

Dankzij de twee snoeibeurten vlak voor en na de zomer geniet je tijdens het najaar van een winterharde, groene haagplant. De Portugese Laurierkers is in opkomst in Nederland, en dat is voor een goede reden. De haag is kleurrijk, eenvoudig in onderhoud en kent een vriendelijke omvang. De gelijkmatige groei zorgt ervoor dat je snel kunt genieten van de fantastische kleuren van de Portugese Laurierkers in jouw tuin.